RADIO RELAX FM

 

Beste luisteraars,

Mijn naam is Richard en ik heb in de jaren 80/90 een piratenzender“Radio SpaceSound” opgestart met Nederlandse muziek op de 3 meter band, FM 93.7 MHz. We draaiden toen verzoekjes via een telefoonnummer en hadden veel vaste luisteraars uit Leidschendam en omgeving.

Al snel kreeg ik telefoontjes van de politie uit Leidschendam dat ik mijn radiozender uit moest zetten. Uiteraard ben ik gewoon verder gaan uitzenden, tot de Radio Controledienst bij mij thuis in Leidschendam aanbelde. Met twee politieagenten werd de zender in beslag genomen, daarna kreeg ik via de post een boete van 500 gulden.

Dat was het einde van Radio Space Sound. Maar zenden zit in mijn bloed, want radio maken is het leukste wat er is.

Toen leerde ik Bas, Robin en Danny kennen via duplexen op de 3 meter band, dat ging een paar maanden zo. Toen deden Bas en Robin een voorstel om samen een radiostation te beginnen met R&B Soul Classics Funk, zogezegd zo gedaan en zo werd Relax FM geboren, ook op de 93.7MHz met een zender van 7 watt. Wij zonden toen uit op de zondagen van 22:00 tot 06:00 uur.

De zender en voeding stonden in een overkapping op het dak en de stroom en audiokabels liepen door de luchtkanalen van de flat naar de keuken waar de tijdschakelaar en de md–speler stond in een keukenkastje. Relax FM heeft 3 jaar lang gedraaid zonder door de RCD opgerold te worden.

Daar kwam toen helaas ook een eind aan.

Op zondagavond 30 April 2001, stond de RCD en de politie weer voor de deur. Het resultaat was een boete van 500 gulden. Einde radiotijd, want als we opnieuw zouden gaan uitzenden, dan zouden de boetes flink verhoogd worden.

Rond de feestdagen van 2022 ging het bloed weer stromen om uit te gaan uitzenden. Veel oude etherpiraten zijn gaan uitzenden via internet. Ik heb mij daarin verdiept en ook de financiële kant bekeken of dit wel haalbaar was. Dit bleek het geval.

Tenslotte komt Buma/Stemra en het huren van een server hierbij kijken. Inmiddels ben ik wat ouder geworden en wilde ik niet dat de RCD en de politie aan de deur kwamen of dat er een flinke boete op de mat zou vallen.

Op 14 December 2022, net voor de kerst, had ik een server en website gevonden en kon Radio Relax FM weer uit gaan zenden via de website www.radiorelaxfm.nl. Dat was heel spannend voor mij. Vanaf dat moment werd er namelijk 24/7 uitgezonden. Inmiddels draaien we diverse (LIVE) programma's per week en groeit de zender gestaag. 

Website Radio Relax FM

Info@radiorelaxfm.nl

 

9 Februari 2023

Nieuwe collega Koos en Roy gaan het programma The Classics Night verzorgen 1x per maand op de zaterdagavond van 20:00 - 22:00 uur.

 

Nieuwe collega Peter Bloemendaal gaat het programma Country Time verzorgen 1x per maand op de woensdagavond van 20:00 - 21:00 uur.

 

Nieuw Programma: The Relax Morning gaat elke dag draaien van 07:00 - 09:00 uur. Wakker worden met rustige muziek.

 

Maandag 4 december 2023 gaat het programma Oud is Goud van collega Rico van Amstel van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 - 14:00 uur draaien op Radio Relax FM.

 

Oud is Goud Top 25 van Rico van Amstel gaat bij Radio Relax FM draaien elke zaterdagmiddag van 12:00 tot 14:00 uur.

 

Leuk nieuws:

Bas en Robin waar Relax FM mee is opgericht in de jaren '80 '90 op FM zijn naar een tijdje pauze weer terug, op internet 24/7 via de website https://www.relaxfmonline.nl

 

Donderdag 14 december 2023 draait Radio Relax FM al weer een jaar op internet. Dit vieren we met gebak en een drankje.

 

Kerst en Oud en Nieuw 2023

De Feestdagen zijn weer voorbij en met het Team van Radio Relax FM hebben we hele leuke LIVE en Nonstops uitzendingen gehad en deze zijn goed beluisterd door onze luisteraars. Dank daarvoor!

In Den Haag en omstreken waren weer oude Piraten te horen via de FM band

 

Zondag 4 Februari 2024

We willen Loek Romijn (van Radio Centraal Den Haag) van harte welkom heten bij Radio Relax FM. Hij gaat elke donderdagavond van 19:00 tot 22:00 uur het programma Top 40 van Toen verzorgen.

Op 23 juni 2024 deelde Loek Romijn mede dat hij met Top 40 van Toen ging stoppen. Wij van Radio Relax FM willen hem bedanken voor de mooie uitzending op de donderdagavonden.